Waar komen de cijfers vandaan?
Hoe komen deze prognoses eigenlijk tot stand? “De prognoses van RAI Vereniging en BOVAG komen tot stand na analyse van de markt door de rekenmeesters van beide verenigingen en een externe toetsing”, aldus RAI Vereniging.

Diverse factoren van invloed
Toch blijft het voorspellen van deze cijfers ook ‘nattevingerwerk’, want er zijn meer factoren dan ooit van invloed. Het verloop van de oorlog in Oekraïne bijvoorbeeld, of de ontwikkeling van de inflatie en de lokale en wereldwijde economie. Daarnaast is er ook nog sprake van een historisch laag consumentenvertrouwen en de energiecrisis.
Verkoopprognose voor 2023
In totaal 340.000 exemplaren. RAI Vereniging en BOVAG verwachten dat in 2023 het aantal registraties van nieuwe personenauto’s uitkomt op dit cijfer. Als dit klopt, dan trekt de markt in 2023 iets aan ten opzichte van 2022.RAI Vereniging en BOVAG geven elk jaar een verkoopverwachting van het aantal registraties van nieuwe personenauto’s. Maar zijn die autoverkoopcijfers eigenlijk nog wel te voorspellen nu er meer factoren zijn dan ooit om rekening mee te houden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *