Elke Mercedes-Benz EQE SUV is uitgerust met een lithium-ion-accu. Hoe groot het accupakket van de reguliere versies is, houdt Mercedes-Benz nog even voor zichzelf. De batterijen van de AMG-versies hebben een bruikbare capaciteit van 90,6 kWh, verdeeld over tien modules. De actieradius is afhankelijk van de gekozen motorisering en uitrusting. Grotere wielen hebben ook invloed op de range. Er is keuze uit wielen in de maten 19 tot 22-inch. Bij de marktintroductie van de EQE SUV staan er in totaal vijf motorvarianten op het menu. We lichten hieronder per uitvoering even wat cijfers uit.De variant met de grootste actieradius is de EQE 350+. Die komt op papier maximaal 590 kilometer ver volgens de WLTP-testnorm. Het topmodel – de 53 4Matic+ – schopt het met AMG Dynamic Plus-pakket tot wel 687 pk en 1.000 Nm, goed voor een 0-100-sprint van slechts 3,5 seconden. De topsnelheid van deze performanevariant komt uit op 240 km/u, maar AMG Dynamic Plus-pakket is dat 220 km/u

Mercedes-Benz zet bij de nieuwe EQE SUV in op ruimte. De auto is compacter dan de EQE Limousine en heeft met 3.030 mm een 9 cm kortere wielbasis. De Mercedes-Benz EQE SUV is 4.863 mm lang, 1.940 mm breed en 1.686 mm hoog. Wat design betreft is deze SUV-versie van de EQE geen verrassing. Zoals gezegd is het een EQS SUV in ‘het klein’. Mercedes-Benz flikt hetzelfde kunstje met de EQS en EQE. Die lijken ook heel sterk op elkaar.

Mercedes-Benz gaat vrolijk verder met zijn offensief aan elektromodellen. Als vierde model na de Mercedes-Benz EQS, EQE Limousines en de EQS SUV maakt de EQE SUV gebruik van het volledig nieuwe elektroplatform. Het is een EQS SUV in het klein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *